Journalistene bak Janne-saken kommer til Hauststormen

 

«Jannes historie» er fortellingen om hvordan Janne Mai Lothe Eliassen og broren Ronny ble sviktet av det offentlige, og overlatt til å klare seg selv.

«Jannes historie» er fortellingen om hvordan Janne Mai Lothe Eliassen og broren Ronny ble sviktet av det offentlige, og overlatt til å klare seg selv. FOTO: Rune Sævig/Bergens Tidende

«Jannes historie» er fortellingen om hvordan Janne Mai Lothe Eliassen og broren Ronny ble sviktet av det offentlige, og overlatt til å klare seg selv.

Janne endte opp i en rullestol på et pleiehjem, og broren Ronny ble narkoman.

Historien ble publisert over to dager i papiravisen, og på nett er historien BTs mest leste noensinne – med over en million sidevisninger.

Teamet bak saken var Ingunn Røren, Ingrid Fredriksen, Anne Hovden, Rune Sævig, Ronald Hole og Thomas Orten. Og på årests SKUP-konferanse stakk de av med årets SKUP-pris.

Men det er ikke bare denne tragiske historien som blir fortalt på Hauststormen. Også den såkalte Johnny-saken fra Stavanger blir fortalt.

Jonny Risvik ble 28 år gammel. Ingen oppdaget at han i flere uker ble plaget til døde midt i et fredelig boligfelt i Stavanger.

Journalistene Hans Petter Aass og Thomas Ergo, samt fotograf Rune Vandvik står bak prosjektet «Jonnys sjanser – og tragediene i Kommune-Norge», med nærmere 50 artikler og dokumentarer om Kampen-saken og Jonny Andre Risviks skjebne, samt om hvordan mange kommuner i Norge ikke gransker og tar lærdom av alvorlige hendelser i helse- og sosialsektoren.

Nå kommer reporterene bak begge sakene til Hauststormen 2014 for å fortelle om arbeidet med disse tragiske sakene.

Dette bør du ikke gå glipp av! Så sett av tid til Hauststormen fra 24.-26. oktober i Bergen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *