Hvordan jobber en klipper?

Du vet det ligger en god fortelling inni der, men hva gjør du når materialet ditt er overveldende omfattende og komplekst?Alexander Vollevik Larsen skal snakke om sin rolle som klipper av «Det dypeste dykket»: Om hvordan de fikk oversikt over materialet sitt, sorterte tankene og spisset fortellingen. Hvordan skal du lede seeren trygt igjennom en fortelling som foregår langs flere tidlinjer samtidig, spenner seg over 40 år og fortelles av et vell av karakterer?
img_20160923_130340
Som klipper jobber man med å få ALT i en fortelling til å stemme på én gang: fra dramaturgien/strukturen på toppen og helt ned til hver minste lille detalj i lyd og bilde. Alt må støtte oppunder alt. Gjennom en haug konkrete eksempler skal han vise veien fra skribling på papir til ferdig dokumentarfilm. Han skal vise hvordan grafikken ble til, hvordan musikken er nøye valgt ut og hvilke skitne triks som er stjålet fra Hollywood-verden.En klippers jobb er ikke bare å fortelle forståelig, men å gripe fatt i folkene som ser på.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *